Pentru pasionati ai artei gastronomice, gatitul reprezinta un hobby, o bucurie. Nu oricine este capabil sa gateasca, insa multi oameni cred ca daca au gasit o reteta intr-o o revista, carte de bucate sau pe internet, tipul de mancare respectiv va arata si va fi la fel de bun precum scrie in locul in care au gasit acea reteta. Aceste persoane se inseala. Pentru a gati, trebuie sa va implicati atat fizic, cat si emotional si cel mai important lucru este sa aveti rabdare cu dumneavoastra, pentru ca reteta pe care v-ati gandit sa o preparati s-ar putea sa nu iasa asa cum ati sperat, ba chiar mai mult, s-ar putea sa fie imposibil de mancat. Deasemenea, pentru a gati aveti nevoie de „nervi de otel” si de mult timp petrecut in bucatarie, iar la final, dupa mai multe incercari sau poate chiar din prima, eforturile dumneavoastra vor fi recunoscute si rasplatite de membrii familiei sau de cei care au ocazia sa se bucure de preparatele dumneavoastra.
O reteta culinara foarte gustoasa, insa destul de greu de preparat este cea a iepurelui la cuptor. Multi oameni se feresc de retetele care contin iepure, deoarece spun ca aceste fiinte sunt dragalase, gingase si nu ar putea manca niciodata asa ceva. Desigur, exista si foarte multe persoane pentru care iepurele la cuptor reprezinta o delicatesa, un fel de mancare preferat.
Pentru preparare, trebuie sa incingeti bine cuptorul, de preferat la 180 de grade C. Se aseza pe tava din cuptor pentru copt ardei grasi taiati bucati, ceapa, usturoi, optional si fire de oregano si desigur, pulpele de iepure. Acestea, pulpele de iepure, trebuie sa fie pregatite pentru copt, intr-un bait (amestec de condimente, usturoi, cimbru, piper, sare, ulei de masline de preferat, vin), dupa care se prajesc pe ambele fete intr-o tigaie. Deasemenea, se calesc separat inainte de a fi introduse in cuptor, ceapa, usturoiul, bulionul, care spre final se vor stinge cu vin. Dupa ce toate acestea au fost realizate, se vor aseza in tava de la cuptor pulpele de iepure, impreuna cu celelalte ingrediente calite, specificate. Peste continutul tavii din cuptor, se adauga supa de pui pentru a se inabusi. Timpul necesar in care preparatul aflat in cuptor va fi gata de servit este de aproximativ 75 de minute.
Iepurele la cuptor innabusit se serveste cald, presarat cu tocatura marunta de patrunjel si marar, alaturi de un pahar de vin alb sau rosu din cel folosit pentru preparare.
READ MORE
O reteta culinara foarte gustoasa, insa destul de greu de preparat este cea a iepurelui la cuptor. Multi oameni se feresc de retetele care contin iepure, deoarece spun ca aceste fiinte sunt dragalase, gingase si nu ar putea manca niciodata asa ceva. Desigur, exista si foarte multe persoane pentru care iepurele la cuptor reprezinta o delicatesa, un fel de mancare preferat.
Pentru preparare, trebuie sa incingeti bine cuptorul, de preferat la 180 de grade C. Se aseza pe tava din cuptor pentru copt ardei grasi taiati bucati, ceapa, usturoi, optional si fire de oregano si desigur, pulpele de iepure. Acestea, pulpele de iepure, trebuie sa fie pregatite pentru copt, intr-un bait (amestec de condimente, usturoi, cimbru, piper, sare, ulei de masline de preferat, vin), dupa care se prajesc pe ambele fete intr-o tigaie. Deasemenea, se calesc separat inainte de a fi introduse in cuptor, ceapa, usturoiul, bulionul, care spre final se vor stinge cu vin. Dupa ce toate acestea au fost realizate, se vor aseza in tava de la cuptor pulpele de iepure, impreuna cu celelalte ingrediente calite, specificate. Peste continutul tavii din cuptor, se adauga supa de pui pentru a se inabusi. Timpul necesar in care preparatul aflat in cuptor va fi gata de servit este de aproximativ 75 de minute.
Iepurele la cuptor innabusit se serveste cald, presarat cu tocatura marunta de patrunjel si marar, alaturi de un pahar de vin alb sau rosu din cel folosit pentru preparare.