Turist in Turcia

Posted by Alexandru Ababei On miercuri, 19 decembrie 2012 0 comentarii

Daca vrei sa mergi in Turcia in vacanta, ofertele early booking au aparut deja, asa ca iata cateva lucruri pe care sa le treci pe lista ta! Fiecare dintre ele va fi o experienta minunata si vei vrea, cu siguranta, sa revii!

Locuri de neuitat

Muzeul biserca Hagia Sofia din Istanbul. Candva cea mai mare biserica bizantina, aceasta a fost transformata in 1453 in moschee, apoi in muzeu (in 1935).
Moscheea albastra a sultanului Ahmet Camii – este cea mai mare moschee turca si numele ei vine de la interiorul decorat in albastru azuriu.
Efes – cel mai bine conservat oras antic, datand din secolul 12 i.H.
Regiunea Cappadocia – o minune a lumii, aceasta zona se afla la inaltime comparativ cu altitudinea generala a tarii (la 1000 de metri).
Pergammon – un oras antic extrem de frumos si foarte bine pastrat.

Cumparaturi

Cu siguranta ati auzit de bazarurile turcesti unde poti gasi cam tot ce vrei si unde poti negocia pana la jumatate de pret. Turcii iubesc sa negocieze si se bucura daca stii sa o faci in stilul lor. Poti alege celebrul ochi albastru care protejeaza de rau, bijuterii de inspiratie orientala, mirodenii imbatatoare si de culori incredibile, covoare lucrate manual, ceramica, ornamente din cupru sau onix si, nu in ultimul rand, o narghilea pe care sa o folosesti in serile lungi de iarna, cu prietenii, visand la una dintre cele mai frumoase vacante.

Viata de noapte

Vacanta in Turcia inseamna mai mult decat plaja sau vizitat moschee. Desi este o tara islamica, Turcia are bine dezvoltat simtul turismului si stie ca oamenii adora sa se distreze. Sunt foarte multe cluburi, cu muzica regionala sau vestica. Nu uita sa incerci celebrul Raki care se bea combinat cu apa, la fel ca si Ouzo-ul grecesc.

Bauturile turcesti

Trebuie sa le incerci! In afara de Raki, mai ai de gustat cafeaua turceasca la nisip, ceaiul specific acestei tari (Turcia este pe locul 2 in lume la productia de ceai), Sira (o bautura dulceaga facuta din struguri), Tursu Suyu (o bautura facuta din suc de muraturi, cu gust usor sarat si cu adaos de usturoi), Boza (se bea de obicei iarna, este facuta din grane la care se adauga scortisoara), ayran (o mixtura de iaurt, apa si sare care se bea, pentru a te racori, in zilele lungi de vara) sau kefir. Atentie! Apa de la robinet nu este potabila!
In plus, in Turcia exista si teritorii extrem de romantice, asa ca va puteti gandi inclusiv la petrecerea lunii de miere in aceasta tara! Laguna albastra din Oludeniz, Cappadocia, Istanbul sau Bodrum au atat de multe de oferit incat chiar veti vrea sa stati aici o luna! Nu uitati sa faceti early-booking pentru o vacanta incredibila, la preturi rezonabile si sa va luati un aparat de fotografiat cat mai bun! La intoarcere, veti avea de descarcat in calculator tone de amintiri frumoase!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu